Ecodesign Studio

Ecodesign Studio är en webbaserad mjukvara vi använder till Design för hållbar utveckling. Den passar perfekt för produktutveckling eftersom det underlättar förändringar i modellering. Dessutom passar det bra för ett tvärdisciplinärt arbete, vilket är helt avgörande för att jobba effektivt med produktutveckling.
Miljödata i programmet är utvecklade i andra mjuvaror för Life Cycle Assessment.

SimaPro som vi använder för Life Cycle Assessment, är till för en specialist på miljöbedömningar och används mer retrospektivt för redovisning och certifieringar.

Miljögiraff har agenturerna för dessa verktyg i Sverige. Vi vill nå ut till alla designers och konstruktörer om att det nu finns en bra mjukvara som passar en designprocess.

Ecodesign Studio är ett verktyg för att projektera i utveckling av produkter och kombinera det med livscykel- och kostnadsperspektiv. Man kan överblicka återvinningsgrad, jämföra miljöpåverkan av sin produkt med olika materialval, vikt och användande  för att hitta den bästa kombinationen. Under projektets gång kan man kommunicera med dem som ingår i projektet i ett chattfönster. Otroligt kraftfullt och detaljrikt, men ändå lätt att greppa!

Pris
€1900 per år – prova på med 3 användare och 5 projekt.
€3900 per år – fullständiga möjligheter med 100 användare och 500 projekt.
Även specialanpassade lösningar erbjuds!
Universitet erbjuds en enkel version gratis!
…mer information hittar du på https://www.ecodesign-studio.com/

Beställ er licens via EcodesignStudio@miljogiraff.se för mer information!

Dela

Har du frågor till oss?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!