Ecodesign Studio

 

Ecodesign studio är en webbaserad mjukvara som är perfekt för Ecodesign processer. Den passar bra för produktutvecklare eftersom det är enkelt att modellera och jämföra olika varianter eller scenarier med varandra. Dessutom passar mjukvaran bra för tvärdisciplinärt arbetsgrupper, vilket är bra vid effektivt
produktutveckling. Miljödata som används i programmet är utvecklade i andra mjuvaror för Life Cycle Assessment.

Ecodesign Studio är ett verktyg för att projektera i utveckling av produkter och kombinera det med livscykel- och kostnadsperspektiv. Man kan överblicka återvinningsgrad, jämföra miljöpåverkan av sin produkt med olika materialval, vikt och användande för att hitta den bästa kombinationen. Under projektets gång kan man kommunicera med dem som ingår i projektet i ett chattfönster. Otroligt kraftfullt och detaljrikt, men ändå lätt att greppa!

SimaPro som vi använder för Life Cycle Assessment, är till för en specialist på miljöbedömningar och används mer retrospektivt för redovisning och certifieringar.

Miljögiraff har agenturerna för dessa verktyg i Sverige. Vi uppmuntrat speciellt alla designers och konstruktörer, som tidigare inte arbetat med miljöbedömningar, att testa mjukvaran.

Det går även att få specialanpassade lösningar av mjukvaran om ni har unika behov eller
egna önskemål.

Universitet erbjuds en enkel version gratis!

Pris
Prissättningen är dynamisk och bygger på vilken typ av projekt som skall göras och de behov man har i organisationen. Grundversionen av mjukvaran kan fås med prenumenation per månad eller betalas årsvis.
€990 per år i grundutförande
€99 per månad i grundutförande

Mer information hittar du på https://www.ecodesign-studio.com/

Beställ er licens via EcodesignStudio@miljogiraff.se

Dela

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!