Utbildningar & evenemang

Miljögiraff utbildar inom våra verksamhetsområden LCA, Ekodesign, Miljöledning. Klicka här för att läsa mer om våra utbildningar!

Educations & events

Miljögiraff offers education in our areas of activity LCA, Ecodesign, Environmental management. Click here to read more about our courses!

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Utbildningsprogram LCA med SimaPro

12 september 12 december

Plats: Digital utbildningsplattform och videomöten

Studietakt: 6-8 h/vecka, september – december 2022

Kostnad: 35 000:- /deltagare

Språk: Svenska (möjligt på engelska, skicka förfrågan om det skulle vara intressant)

Certifikat: Ja

Nu ökar efterfrågan på kompetens inom Livscykelanalys kraftigt i Sverige, Europa och stora delar av världen. Företag behöver underlag om miljöpåverkan av sina produkter för att kunna utvecklas. LCA med SimaPro är en kurs för dig som vill bli självständig och trygg användare av verktyget SimaPro. Genom kursen får du guidning och stöttning av erfarna livscykelexperter från Miljögiraff. 

Utbildningsprogrammet vänder sig till dig som är ny inom LCA och SimaPro men även till dig som börjat jobba i SimaPro och som vill lyfta dina kunskaper till nästa nivå. Programmet sträcker sig över 3 månaders tid och går att delta i parallellt med att du jobbar. Du får tillgång till inspelat material, FAQ frågor och digitala övningar som du kan jobba med i egen takt

Programmets innehåll

Vi går igenom modellering i SimaPro i detalj med konkreta case och övningar. Du får lära dig allt från LCAs grundpelare till avancerad modellering i SimaPro. Programmet kombinerar digitala lektioner och övningar med gruppdiskussioner och individuell handledning. Du får veta hur LCA experterna hos oss hanterar data, skapar processer och Inom kursen finns det utrymme för dig att anpassa den till just dina behov och lyfta frågor där du kört fast. Vårt mål är att ta er vidare och se till att ni är självgående vid utbildningens slut så att ni kan skapa värde i er egen utveckling och i era värdekedjor.

(nedan kan ni se ett utkast från Modul 1 där Annie, kursledare, går igenom regionalisering av dataset)

Urval kursmoment:

Bakgrund
Uppbyggnad och struktur
Mål och omfattning
Inventering och datahantering
Modellering
Miljöbedömning
Resultat tolkning och känslighetsanalys
Felsökning och kontroll
Skapa egna dataset
Import och export av data och resultat

”Med hjälp av tydliga instruktionsvideos och utbildningsmaterial från Miljögiraff har jag fått en ordentlig fördjupning i hur Simapro fungerar och hur programmet kan användas.

Nu har jag koll på flera funktioner i Simapro som jag inte visste fanns tidigare. På så vis kan jag effektivisera mitt arbete!”

Anna, Miljöanalytiker

8h individuell handledning

I programmet får förmånen att kunna boka upp till hela åtta timmars individuell handledning med en av våra experter.  Under den individuella handledningen ser vi med fördel att man kan ställa frågor kring egna projekt man håller på med för att vässa sin LCA och sin modellering i SimaPro. Utbildningen ger en fantastisk möjlighet att verkligen fördjupa sig i LCA och SimaPro och ta del av Miljögiraffs kompetens.

Är ni fler från organisationen som vill delta?

Är ni fler från samma företag kan vi ordna en reducerat pris: 50 000 SEK för två personer. Är ni ännu fler så återkom för offert.

Har du frågor eller vill göra en intressanmälan för att gå kursen – fyll i kontaktformuläret genom att klicka på knappen nedan.

Annie profilbild

Utbildningsansvarig är

Annie Johansson, LCA expert