Solution Hack for Journalists – Helsinki

I omställningen till hållbar utveckling, så har journalister en viktig roll. I tider när journalistiken skall svara upp mot allt kortare ledtider, sensationsnyheter och en alltmer akut situation, så det lätt att fokus hamnar på det som är negativt eller spektakulärt. Men det är snarare det omvända som kan hjälpa oss se rätt mönster och tänka konstruktivt.

Genom en intensivkurs om Distruptive Design Method så lär vi ut systemperspektiv som ett förhållningssätt och konkreta metoder, för att journalister skall bli starkare i sitt arbete. Föreläsningar av den i Finland så framträdande organisationen SITRA, gav ett underlag för workshopen som pågick från morgon till kväll i tre dagar. Vi besökte även goda exempel på cirkulära lösningar så som Finlayson inom återvinning av textil, Swappie för återanvändning av mobiler, Me and my city som utbildar barn i cirkulär ekonomi, Remeo som använder AI för att källsortera rivavfall och restaurang LOOP som använder utgången mat som råvara.

Den största behållningen var nog ända det starka nätverket som skapades i gruppen av utvalda journalister från hela världen!
Läs mer: https://thelookoutstation.com/projects/solution-hack-journalists-helsin-ki-2019-masterclass-disrupt-design-methods-climate-solution

Dela

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!