Miljötrasor hjälper företag att utvecklas i en hållbar riktning

Vi har gjort en livscykelanalys där vi har jämfört miljöpåverkan mellan engångspapper och Elis flergångs trasor i bomull. Efter studien kan vi konstatera att Elis Danmark har en fantastisk cirkulär tjänst.

” Vi har gjort över 500 LCA för en mängd olika typer av företag, och det är extremt sällsynt att vi ser så tydliga bevis på hur mycket mer miljövänligt det är att välja en cirkulär och återvinningsbar lösning framför en engångs eller en förbrukningsprodukt. Resultaten från LCA:n på Elis miljötrasor är exceptionella och relevanta för alla verkstäder och produktionsföretag som vill förbättra miljöpåverkan av sina rutiner”- Maja Jakobsson

Hållbar användning av miljötrasor

När en bilmekaniker spolar olja på golvet, eller när ett tryckeri ska rengöra färgtrumman, gör väldigt många detta med engångsartiklar som papper från verkstadsvalsar.

Enligt dansk lagstiftning ska använt papper med olja, färg, lösningsmedel eller andra rester kasseras som farligt avfall. En process som är både besvärlig och dyr – och därför inte alltid genomförs i praktiken. Som ett resultat hamnar olämpliga substanser i det allmänna avfallet och är till stor skada för miljön, men också till fara för de anställda, som både utsätts för skadliga ångor och en onödig brandrisk.

Ett alternativ till papper kan vara miljötrasor, som används på samma sätt som papper, men som är tillverkade av 100% bomull, och därför kan tvättas och återvinnas. Miljötrasorna kastas i en specialdesignad behållare, som kontinuerligt byts ut så att det alltid finns rena trasor.

Fördelarna med miljötrasor:

  • De är mer miljövänliga och erbjuder betydande besparingar på el, vatten och CO2
  • 94% av det absorberade avfallsmaterialet återvinns
  • De skapar en säkrare arbetsmiljö för anställda, eftersom miljödukarna inte avger farliga ångor och risken för brand minimeras eftersom använda dukar förvaras i lufttäta lådor.
  • Ingen kostnad för bortskaffande av farligt avfall
  • Automatisk leverans, hämtning och byte
  • Håll koll på dina gröna konton med en årlig miljörapport

 

För mer information kontakta:

Annie@miljogiraff.se

Eller prata direkt med kunden

Peace, love and giraffs.

Dela

Läs mer om analysen i artikeln här: https://lnkd.in/eBBCyU7 Läs mer om hur Elis kunder bli mer hållbara genom att använda Miljötrasorna istället för papper: https://dk.elis.com/da/mopper-og-klude/miljoeklude/miljoeklude-hjaelper-virksomheder-paa-miljoerigtig-kurs
Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!