Liseberg – LCA på shoppingpåsar

Projektbeskrivning:

Det kommunala bolaget Liseberg använder ”shoppingpåsar” i sina butiker som skydd för varor och som tjänst till besökare. Enligt nya lagkrav skall användningen av plastpåsar begränsas för att hindra att plast hamnar i naturen. Därför har Liseberg anledning att se över alternativ. Liseberg bad Miljögiraff ta fram kunskap och data om alternativen och deras miljöaspekter. Underlaget användes för att ta fram en strategi och ha underlag i samband med upphandling av påsar.

Miljögiraff erbjuder stöd att utveckla miljöstrategisk kunskap, underlag för strategiska beslut och processledning. De flesta mätbara miljöaspekter och deras miljöeffekter kan utvärderas med metodiken Life Cycle Assessment (LCA) som vi har mycket erfarenhet av, uppdaterad kunskap och sofistikerade verktyg.

För referenser eller mer information om liknande uppdrag hör gärna av er till Marcus Wendin.

Dela

Enligt nya lagkrav skall användningen av plastpåsar begränsas för att hindra att plast hamnar i naturen. Därför har Liseberg anledning att se över alternativ.
Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!