Strategiskt samarbete för hållbar utveckling -Verifiering för hållbar tillväxt

Miljögiraff samarbetar med GU Ventures i deras satsning på hållbara innovationer.

Miljögiraff bidrar med kunskap, processledning och säkerställer att hållbarhetsperspektivet står i centrum för de innovationer som tas fram inom STAR. Vi har under flera år haft ett nära samarbete med Sofia Ström, Business Development och Social Innovations, för att utveckla kunskap, metoder och innovationer som maximerar den positiva effekten på målen i agenda 2030.


Samarbetet mellan Miljögiraff och GU Venture har pågått sedan 2016. Målet har varit att utmana och utveckla innovationssystemet att fokusera på hållbara innovationer. Det finns otroligt mycket idéer i omlopp bland landets inkubatorer men inte många av dem har potential att verkligen bidra till de globala målen.

Trots att vi befinner oss mitt i en akut klimatkris och bara har ett ca 10 år på oss att lösa några av mänsklighetens största utmaningar är det många processer som rullar på precis som om inget hade hänt. Det är speciellt viktigt att förändra och förbättra processer kopplade till innovationer och stora investeringar.

”Som aktörer i innovationssystemet har vi ett extra stort ansvar för att säkerställa att de innovationer vi stöttar bidrar till en global hållbar utveckling” säger affärsutvecklaren Sofia Ström, ansvarig för sociala innovationer och hållbarhet vid GU Ventures.

Nya idéer om hållbara innovationer öppnar upp möjligheten för nya resultat. Det här är ett strategiskt och långsiktigt samarbete som fokuserar på gränsöverskridande verksamheter. Miljögiraff och STAR har tillsammans utvecklat en process för att optimera och verifiera innovationer för hållbar tillväxt.

 

 


Vill du att ditt företag ska verifieras eller behöver du också strategiskt hållbarhets stöd så kontakta gärna oss.

För referenser och mer information kontakta Maja Jakobsson

 

Dela

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!