Röda Korset – Angereds ateljen

Angereds ateljen arbetade med social inkludering och redesign.

Social inkludering och redesign på Angereds Ateljén

På uppdrag av Röda Korset startade vi upp och drev, Angereds Ateljén, under hösten 2014.

Angereds Ateljén var en förstudie för Svenska Röda Korsets räkning. Frågan var hur de skulle kunna kombinera redesign, hantverk och social inkludering för att skapa förutsättningar för människor att komma närmre arbetsmarknaden och det svenska samhället.

SRKs ambition är att skapa en professionell redesign produktion utifrån cirkulärekonomiska principer som stärker deras secondhand erbjudande.

På miljögiraff ser vi stor potential i att kombinera olika delar av hållbarhetsproblematiken för att bygga visioner och tankar kring ett bra och värdeskapande samhälle.

I arbetet med Angereds Ateljén fick vi chans att utveckla metoder för social inkludering genom designprocessen.

För oss handlar det om att bidra till omställning från ett linjärt till cirkulärt samhälle och om att jobba gränsöverskridande och se möjligheter i människor och miljöer. Våra metoder bygger på kunskap om Design for sustainability, cirkulär ekonomi och hållbar affärsutveckling.

Är du intresserad av att veta mer och diskutera liknanden upplägg med oss så tveka inte att höra av dig till. maja@miljogiraff.se eller marcus@miljogiraff.se

Dela

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Miljögiraff om du har frågor, synpunkter och vill komma i kontakt med oss. Fyll i kontaktformuläret så återkopplar vi dig inom kort. PEACE LOVE AND GIRAFFES!