Nyheter från SimaPro och Miljögiraff – 2021-09-28T18:55:18+00:00


*|MC:SUBJECT|*View this email in your browser

Boka Utbildningar

Vi som jobbar i SimaPro har ett fantastiskt robust och transparent verktyg. Vi märker att fler och fler användare vill fördjupa sin kunskap både i mjukvaran och själva LCA metodiken för att kunna utnyttja SimaPro optimalt.
För att hjälpa användare att komma igång har vi börjat med lite längre handledningspass kring specifika problem och frågeställningar. För att kunna möta den ökade efterfrågan och för att vara det stöd som vi vill vara har vi börjat titta på upplägg och produktion av digitala utbildningar kring detta. 
 
Redan nu kan du boka utbildning som vi håller via ekocentrums plattform.


Inspireras av Erik Johansson på ABB 

” Det viktigaste SimaPro har bidragit med är att ABB kan ta fram kvantitativa siffror som man kan redovisa och diskutera utifrån, istället för utifrån generella antaganden som varit i fokus i tidigare diskussioner. Det blir bättre, fler och mer konkreta diskussioner.” Erik Johansson 

Annie Johansson från Miljögiraff har pratat med Erik Johansson på ABB Corporate Research, en central enhet för alla divisioner i ABB, om deras arbete med SimaPro. 

Läs hela intervjun med Erik Johansson på SimaPro.se

Ticket handling för att hantera support: 

Vi har ett nytt sätt att jobba med ärendehantering för SimaPro i Sverige och Finland. Alla ärenden som mejlas till support@simapro.se eller namn@simapro.se kommer hamna i ett ticketsystem och vår ambition är att hantera alla ärenden inom 48 timmar. 
Vi hoppas på detta sätt erbjuda ett mer effektivt stöd med bättre uppföljning av ärenden, FAQ och närvaro.

Nyheter från PRé Sustainability:

New data | cm.chemicals database

 
Dear ,
We are very happy to let you know that the Carbon Minds cm.chemicals database will soon be available for SimaPro users.

The cm.chemicals database is a new Life Cycle Inventory (LCI) database for environmental assessments of chemicals and plastics. Backed by a consistent methodology and annual updates, cm.chemicals is a one-stop data source for ISO 14040/14044 compliant life cycle assessment studies. The data includes more than 190 geographic regions and is available in three data packages that cover the main chemicals and plastics responsible for 75% of the industry’s global greenhouse gas emissions.
 
In collaboration with the developers of the cm.chemicals database, Carbon Minds, we are pleased to invite you to a dedicated webinar on October 7th.  The webinar will cover the contents of the various data packages and provide an overview of the verified methodology, as well as the pricing for the different packages.

The webinar is a 60 min session, with significant time dedicated to Q&A. Please note that it is a free event, but registration is required:

                              CM.CHEMICALS DATABASE IN SIMAPRO
                    OCTOBER 7TH 15.00 – 16.00 CEST – REGISTER HERE

If you cannot join the live session, please visit the SimaPro Help Center a few days later to view the recording.

Feel free to send any questions you have in advance to support@simapro.com and we will make sure to address them during the session. We hope you can join us!
 

 

Copyright © Miljögiraff, All rights reserved.

Our mailing address is:
support@simapro.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Who can you be a part of the change?