Nyhetsbrev SimaPro juni – 2021-06-21T10:52:04+00:00


*|MC:SUBJECT|*View this email in your browser

Hej alla SimaPro- användare
Hoppas att det är bra med er och att ni njuter av sommarvärmen som äntligen är här. 
Här kommer ett nyhetsbrev från Miljögiraff med information och tips.
Glöm inte att spara och säkra allt arbete innan sommaren. 

 

Nya Miljögiraffer

Först vill vi hälsa våra två senaste Miljögiraffer Viktor Hakkarinen och Daniel Böckin varmt välkomna till vårt team. De kommer att jobba som LCA-experter på Miljögiraff. Viktor har tidigare jobbat med energi beräkningar i byggnader och som LCA konsult på AFRY. Daniel har en rykande färsk doktorsavhandling kring miljöpåverkan kopplat till företags vinst och cirkulär ekonomi. 
Har ni inte redan haft kontakt med dem så lär ni säkert stöta på varandra snart, i LCA-världen.

————————————————–

Tillgång till ecoinvents dokumentation
Vi har fått flera frågor om hur man kommer åt ecoinvents dokumentation. SimaPro kommer med ecoinvent. Dokumentationen av LCI data finns tillgänglig på ecoinvent.
I SimaPro så hittar du till dokumentationen om du öppnar en LCI data, går till ”documentation” och scrollar längst ner till ”External links”. Högerklicka och välj ”open external document”.
Där behöver du ange koden till ecoinvent.
Tillsammans med er licens för SimaPro så har ni även fått en kod att logga in på ecoinvent.
Det är er kontaktperson för SimaPro som får denna information och delar det vidare med alla användare hos er. Om ni inte längre har kvar den så får ni kontakta support@ecoinvent.org som kan hjälpa er att skapa en ny mot ett bevis att ni har en aktiv licens.

Report Maker
Report Maker är ett kraftfullt verktyg som kan spara tid för SimaPro användare. Det är en tilläggsmjukvara som du installerar på din dator. Med report Maker kan du extrahera resultat, diagram och annan information direkt från SimaPro till Word eller Excel. Detta görs genom att kopiera en ”live-länk” mellan SimaPro och ditt Word/Excel-dokument så att det uppdateras automatiskt när du gör uppdateringar i SimaPro. Den nya versionen, Report Maker 3, har blivit uppdaterad och förbättrad för att öka kompatibiliteten med de senaste versionerna av Office 365. 
Läs mer och installera Report Maker här.

New release – SimaPro 9.2 with Ecoinvent 3.7.1
Den ny aversionen av SimaPro, SimaPro 9.2, är på väg. I den nya versionen av SimaPro kommer ecoinvent 3.7.1 finnas tillgängligt. Om du är intresserad av att veta mer om vad som är nytt i SimaPro 9.2 kan du kolla på PRé Sustainabilitys webinar om detta här.

Det är vi som ger support

Har du frågor eller funderingar rörande SimaPro eller LCA generellt finns vi alltid tillhands.
Då når oss via simapro@miljogiraff.se 

 

Copyright © Miljögiraff, All rights reserved.

Our mailing address is:
Simapro@miljogiraff.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Who can you be a part of the change?