Nytt i SimaPro – 2021-01-18T07:00:00+00:00


*|MC:SUBJECT|*View this email in your browser

Gott nytt 2021!

Vi på Miljögiraff hoppas att ni haft en bra julledighet och önskar god fortsättning inför 2021. Vi håller tummarna för att detta blir ett bra år. 
Här kommer ett nyhetsbrev med en liten sammanfattning av SimaPro under 2020, tips och information om vad som hänt på Miljögiraff under 2020.

Ny hemsida

Miljögiraff har nu lanserat den nya SimaPro-hemsidan på svenska och en hemsidan på finska är på väg. Kika gärna in på https://simapro.se/ och lite längre fram även på den finska sidan. 
På den nya hemsidan vill vi gärna lyfta upp användare som arbetar med livscykelanalys. Vi vill promota goda exempel på företag och organisationer som använder sig av livscykelperspektivet för att skapa förbättringar. Skulle ni vara intresserade av att dela med er av era tankar och erfarenheter så hör av er till Annie, annie@miljogiraff.se
Nu har SimaPro fått nytt uppdaterat utseende. SimaPro.com har hunnit uppdateras och inom kort kommer även Simapro.se få ett välförtjänt ansiktslyft. 

SimaPro uppdatering
Under 2020 kom SimaPro 9.1, senaste versionen är SimaPro 9.1.1, som bland annat innehåller uppdateringar av databaserna ecoinvent 3.6, Industry Data 2.0 och ELCD. Den nya versionen av SimaPro innehöll även de nya metoderna EF 3.0 (adapted) och EN 15804+A2 (adapted). För mer information, besök gärna https://simapro.com/ och välj fliken News.

Databaser/databashantering
Vi har märkt att det är flera som har frågor om databaser och hantering av dessa. Självklart finns vi här för att svara på era frågor, så tveka inte att höra av er! Vi vill även tipsa om att gå in på SimaPro helpdesk för att hitta svar på era frågor. Där finns nu ett seminarium uppladdat om just databashantering https://support.simapro.com/articles/Video/Recorded-webinar-SimaPro-data-management/

Kurser i SimaPro
Många av er är intresserade av att lära sig mer om SimaPro. Vi på Miljögiraff håller i kurser ett par gånger under året. Är du intresserad så hör gärna av dig! Vi vill även tipsa om vår partner PRé Sustainabilitys kurser som hålls med jämna mellanrum. Läs mer på https://pre-sustainability.com/solutions/training/

Miljögiraff
Vi ser att intresset för miljöfrågor och livscykelperspektivet fortsatte att öka under 2020. Efterfrågan på mätbarhet genom LCA och EPD var stor och detta bidrog till att vi under 2020 blev vi en till Miljögiraff. Annie började hos oss i maj och jobbar främst med LCA men har också kontakt med er SimaPro- kunder. Några av er har säkert redan varit i kontakt med Annie.
Miljögiraff fortsätter att växa och letar nu efter erfarna konsulter inom livscykelanalys som är intresserad att vara med och utveckla Miljögiraff. Är du eller någon du känner sugen på att jobba i ett härligt gäng så hör av dig!
 

Det är vi som ger support

Har du frågor eller funderingar rörande SimaPro eller LCA generellt finns vi alltid tillhands.
Då når oss via simapro@miljogiraff.se 
 

Copyright © Miljögiraff, All rights reserved.

Our mailing address is:
Simapro@miljogiraff.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Who can you be a part of the change?