[Re-sent] Sommarbrev 2020 – 2020-06-28T09:14:14+00:00


*|MC:SUBJECT|*View this email in your browser

Nu tar vi semester!

Så jag hoppas att vi får en skön sommar och att vi har mycket energi till utvecklande projekt i höst. Nu startar vi kontor i Kalmar!

Cirkeln är sluten!

Det har varit en spännande vår och vi har lyckats bidra till hållbar utveckling på flera håll. Upphandlare får bättre stöd att efterfråga klimatsmarta lösningar. Som i projektet Jakten på plasten. Designers och arkitekter vet bättre vad som påverkar ett environmental footprint genom Circular Hub. Tillverkare av produkter som t ex Fagerhult, skapar mer cirkulära lösningar. Cirkeln är sluten

Ibland gäller det att förlänga livscykeln så mycket som möjligt, som t ex Hydroware med moderniserbara hissar.
Andra gånger är det bättre att säkerställa återvinning, som t ex DinAir´s industriella filter där ramen i metall återvinns efter förbränning av filtren.
Och produkter med kort livscykel kan vi tillverka av biomaterial, som t ex PulPac.

Miljövarudeklarationer

Efterfrågan på trovärdig och korrekt information om produkters miljöpåverkan, har ökat rejält. Det ser vi på antalet Miljövarudeklarationer som vi får granska eller skapa. Företag inom byggbranschen, som tex Golvabia, är ibland en del av en hel värdekedja av produkter med deklarationer. Då blir det bättre, mindre kostnad och omställningen mer effektiv.

SimaPro som vi är återförsäljare för, har fått flera webbaserade moduler som underlättar samarbete och mer effektivt livscyklande. Med det kan våra kunder få ut flera resultat baserat på samma LCA modell.


För att anpassa oss till begränsningarna med Corona, så har våra utbildningar blivit digitala och webbanpassade. Det gör dom bättre och tillgängliga för fler!

 
Värdet av det vi gör, skulle inte nå ut så bra, om det inte vore för den hjälp vi får med film och foto.

Twitter

Facebook

Website

Copyright © Miljögiraff, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@miljogiraff.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

You can contribute to a positive future.